X
Santip Santip Bekijk Santip artikelen
Nivo Nivo Bekijk Nivo artikelen
Vakpublicaties Vakpublicaties Bekijk vakpublicaties
Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven nieuwsbrief

We kijken naar de mens in relatie tot zijn
onderneming. Wat drijft jou en wat niet?

Ondernemerscoaching

Ondernemerscoaching is een bijzondere, diepere vorm van advisering aan cliënten in de accountancy- en belastingadviesbranche. We kijken naar de mens in relatie tot zijn onderneming. Daarbij is de kernvraag: wat drijft u? Maar ook: wat drijft u niet?

Bij coaching gaat het om 'de vraag onder de vraag'. Stel, u heeft een bouwonderneming en wilt investeren in een machine van 1 miljoen euro. 'Graag een financieel plan opstellen voor de bank', is uw vraag. Bij coaching stellen we de vraag zèlf ter discussie. Waarom wilt u dit eigenlijk? Is die machine nodig en wat is het probleem dat die machine moet oplossen? Waarom doet u dit eigenlijk allemaal, wat wilt u met uw bedrijf? Waar maakt u zich zorgen over, en is dat terecht?

Onverwacht dienen zich al vragend nieuwe vragen aan, die de kern van uw motivatie of ondernemingsvisie kunnen raken. Misschien blijft het bij een goed gesprek en gaat de financiering gewoon door. Maar het kan ook dat u, verrijkt met nieuwe inzichten, een ander pad inslaat.

Ondernemers zijn altijd druk. Altijd bezig met hun bedrijf. Weken van tachtig uur zijn normaal. Alles voor de onderneming, nietwaar? Coaching kan een geweldige manier zijn om even naast jezelf te staan en met een open blik te kijken naar wat zo vanzelfsprekend lijkt.

Bel gerust en vraag naar de mogelijkheden.

Sander Schilder, oprichter en eigenaarvan SANTAX, is al 25 jaar fiscalist

Sander Schilder begon zijn loopbaan bij belastingadvieskantoor Groesbeek & Vos fiscaal economen in Amsterdam, voordat hij overstapte naar JAN© Accountants & Belastingadviseurs in Purmerend. Van huis uit fiscaal-econoom, heeft Schilder zijn kennis en dienstenpakket verbreed naar conflictbemiddeling, ondernemingscoaching en bedrijfswaardering. Hij doceert regelmatig voor opleidingsinstituten als SRA, SSR, IMFO en CPE. Maar hij is ook rechtstreeks als docent in te huren voor uw organisatie via SANTAX Opleidingen

Daarnaast schrijft Sander Schilder columns en artikelen over fiscale zaken voor diverse media. Met enige regelmaat geeft hij gratis tips over actuele fiscale zaken op deze site. Houd die dus in de gaten. Of schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Loop eens binnen op ons gratis inloopspreekuur voor een oriënterend gesprek.

Santax is van vele markten thuis. Met vragen zoals:

  • Ik wil minder tijd kwijt zijn aan mijn bedrijfsadministratie, hoe doe ik dat?
  • Is het voor mij verstandig om mijn eenmanszaak om te vormen naar een B.V.? Of vice versa.
  • Wat is mijn bedrijf waard en wat kan ik doen om mijn bedrijf in waarde te laten groeien?
  • Hoe voorkom ik een conflict met mijn zakenpartner?
  • Er is sprake van een zakelijk conflict, hoe los ik dat op zonder tussenkomst van een rechter?
  • Ik wil schenken aan mijn kinderen. Hoe doe ik dat?
  • Kan ik hoge Box 3 heffing voorkomen?
  • Ik ben ondernemer en wil gaan trouwen, waar moet ik op letten?
  • Ik wil mijn (levens-)testament laten opstellen of aanpassen. Waar moet ik op letten?
  • Ik ga scheiden en ben geïnteresseerd in mediation. Hoe werkt dat?

kunt u bij Santax uitstekend terecht. Wilt u meer weten? Loop dan eens binnen voor een oriënterend gesprek of neem contact op.