X
Santip Santip Bekijk Santip artikelen
Nivo Nivo Bekijk Nivo artikelen
Vakpublicaties Vakpublicaties Bekijk vakpublicaties
Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven nieuwsbrief

Partijen willen geen ruzie 
dus is er draagvlak voor een oplossing

Ook online mediation mogelijk

Mediation

Mediation (online)

Mediation (online)

In conflict geraakt met aandeelhouders of mede-vennoten? Of is er sprake van een (zakelijke) familieruzie of een echtscheiding?
Nooit leuk. U wilt deze problemen zo snel mogelijk opgelost zien te krijgen. Gunstig is dat u samen voor mediation heeft gekozen. Er is dus draagvlak voor een minnelijke oplossing.
Dat is altijd te verkiezen boven elkaar de tent uitvechten. Zeker als u samen verder moet. Voor bijna elke ruzie en ieder conflict bestaat er een voor beide partijen aanvaardbare oplossing. Zelfs als die oplossing op het moment zelf totaal buiten zicht lijkt. Zodat u daarna elkaar de hand kunt schudden en samen verder kunt. Of met wederzijds respect uit elkaar kunt gaan.

Bij mediation lost u het probleem sámen op. De mediator helpt u daarbij door het gesprek weer op gang te brengen en blokkades op te ruimen. Waar nodig voorziet de mediator u van kennis en informatie.

Forensische Mediation

Forensische Mediation

Sander Schilder is geregistreerd Forensisch Mediator bij de Stichting Forensische Mediation en wordt regelmatig benoemd door rechtbanken en gerechtshoven als deskundige in complexe financiële/ fiscale zaken. Dit zowel bij zaken voor de familiekamer als bij zakelijke geschillen voor de handelskamer.

Forensische mediation wordt ook wel 'deskundigenonderzoek met toepassing van mediation' genoemd. Dit is een procesmethode die onderzoek en mediation combineert, met het doel enerzijds de rechter informatie te verschaffen in de vorm van een zogenoemd 'deskundigenbericht'. Anderzijds biedt deze methode nog steeds de gelegenheid aan partijen om zelf tot een (deel)oplossing van hun geschil te komen.
Ervaring leert dat partijen er in de meeste gevallen alsnog in slagen om onderling tot een compromis te komen, ook als een zaak al meerdere jaren loopt. Het compromis wordt vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst, waarna er geen deskundigenbericht uitgebracht hoeft te worden aan de rechter.

Sander Schilder, oprichter en eigenaarvan SANTAX, is al 25 jaar fiscalist

Sander Schilder begon zijn loopbaan bij belastingadvieskantoor Groesbeek & Vos fiscaal economen in Amsterdam, voordat hij overstapte naar JAN© Accountants & Belastingadviseurs in Purmerend. Van huis uit fiscaal-econoom, heeft Schilder zijn kennis en dienstenpakket verbreed naar conflictbemiddeling, ondernemingscoaching en bedrijfswaardering. Hij doceert regelmatig voor opleidingsinstituten als SRA, SSR, IMFO en CPE. Maar hij is ook rechtstreeks als docent in te huren voor uw organisatie via SANTAX Opleidingen

Daarnaast schrijft Sander Schilder columns en artikelen over fiscale zaken voor diverse media. Met enige regelmaat geeft hij gratis tips over actuele fiscale zaken op deze site. Houd die dus in de gaten. Of schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Loop eens binnen op ons gratis inloopspreekuur voor een oriënterend gesprek.

Santax is van vele markten thuis. Met vragen zoals:

  • Ik wil minder tijd kwijt zijn aan mijn bedrijfsadministratie, hoe doe ik dat?
  • Is het voor mij verstandig om mijn eenmanszaak om te vormen naar een B.V.? Of vice versa.
  • Wat is mijn bedrijf waard en wat kan ik doen om mijn bedrijf in waarde te laten groeien?
  • Hoe voorkom ik een conflict met mijn zakenpartner?
  • Er is sprake van een zakelijk conflict, hoe los ik dat op zonder tussenkomst van een rechter?
  • Ik wil schenken aan mijn kinderen. Hoe doe ik dat?
  • Kan ik hoge Box 3 heffing voorkomen?
  • Ik ben ondernemer en wil gaan trouwen, waar moet ik op letten?
  • Ik wil mijn (levens-)testament laten opstellen of aanpassen. Waar moet ik op letten?
  • Ik ga scheiden en ben geïnteresseerd in mediation. Hoe werkt dat?

kunt u bij Santax uitstekend terecht. Wilt u meer weten? Loop dan eens binnen voor een oriënterend gesprek of neem contact op.